Braisseret lammeskanke

 

 

Braisseret Lammeskanke

(sponsoreret af http://www.jellingnaturkod.dk/shop/lammeskank-ca-1-562p.html ) Den her opskrift er lavet over 2 dage - har du ikke den tid så undlad saltningen i 12 timer, retten bliver også lækker på den hurtige metode.

Forfatter: bubbly.dk
Ingredienser
  • 4 lammeskanker
  • groft salt
  • 1 spsk tørret enebær kan udelades
  • 8 hele peberkorn
  • 2 hele laurbærblade
  • 1 stor fennikel skåret i skiver
  • 3 store gulerødder i mundrette stykker
  • 5 hele skalotteløg renset og skøret i halve
  • 5 fed hvidløg
  • 20 små cherrytomater på stilke
  • 2-3 blade salvie
  • 2 kviste rosmarin
  • 3-4 blade ramsløg hakkes groft og drysses udover ved anretning
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand.
  • 1-2 spsk smør
  • salt og peber
  • 1 håndfuld grofthakket ramsløgblade
Sådan gør du
  1. Dagen før:
  2. 4 lammeskanker skylles og duppes tørre
  3. Masser dem godt ind i groft salt og læg dem i en stor gryde
  4. Drys udover:
  5. 1 spsk tørret enebær (kan udelades)
  6. 8 peberkorn
  7. 2 laurbærblade
  8. læg låg på og lad det trække i 12-16 timer på køl
  9. Skyl grundigt alt salt af lammeskankerne og steg dem kort af på en varm pande til de for lidt farve. 

    Så klargør:

  10. 1 stor fennikel skåret i skiver
  11. 3 gulerødder i mundrette stykker
  12. 5 skalotteløg renset og skøret i halve
  13. 5 fed hvidløg
  14. 20 cherrytomater på stilke
  15. et par blade salvie
  16. 2 kviste rosmarin
  17. 3-4 blade ramsløg (hakkes groft og drysses udover ved anretning)
  18. Jeg laver en bund i en stor jerngryde med halvdelen af gulerødderne og skalotteløgene samt krydderurterne.
  19. Sæ lægger jeg lammeskankerne ovenpå og tilføjer så resten af gulerødderne og skalotteløgene samt hvidløg og tomaterne.
  20. Så tilsætter jeg 2 dl hvidvin og 2 dl vand.
  21. Låg på gryden(den skal kunne tåle at gå i ovnen) og ind i ovnen ved 140/150 grader varmluft i 2 1/2 til 3 timer.
  22. Når der en time tilbage så hælder jeg ca. 1/2 liter af væden over i en skål.
  23. Sigt væden over i en gryde og kog det langsomt ind (er der meget fedt ved så skal det tages fra med en ske)
  24. Når lammeskankerne har været i ovnen 3 timer og saucen er kogt ind til 1/3 del så monteres saucen med 1-2 spsk smør og smages til med salt og peber.
  25. Anret en tallerken (gerne en dyb af slagsen) med en grov mos (jeg kan anbefale saltbagt knoldselleri som du kan se opskriften på her: http://bubbly.dk/2017/03/saltbagt-knoldselleri/
  26. Placer lammeskanken oven på og hæld grøntsagerne rundt om - hæld saucen ud over alle herlighederne
  27. og drys med grofthakket ramsløgblade
Opskriftsnoter

(som et ekstra lille pift til retten så kan du med en sigte drysse en smule pulveriseret salvie ud over også) Go´fornøjelse!

Skriv et svar