Stegt Foie Gras med æble i 3 teksturer

 

 

Stegt Foie Gras med æble i 3 teksturer
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 

Hvis du kan skaffe foie gras og maltopulver, så er det her en nem og virkelig lækker forret

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 skiver (1 cm) af fersk foie gras
  • 3 store æbler
  • et par drys sukker
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk mandelolie
  • 2-3 dl maltopulver
  • 2 spsk mandler
  • 50 g tørrede æbler
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 bundt frisk kørvel
Sådan gør du
  1. Foie Gras:
  2. Skær foie grasen ud med en varm kniv i 4 lige store stykker efter smag og behag. Rist skiverne på en brandvarm pande ca. 1 minut på hver side. Krydder med salt og peber og tilsæt en lille klat smør og tag panden af varmen.


  3. Æbler:
  4. Skræl et æble og skær det ud i tern. Kog ternene møre i en smule sukkervand. Blend dem herefter til en pure og stil det på køl ind til det skal serveres.
  5. De 2 andre æbler skrælles og skæres i 4 lige store tykke skiver og udstikkes eller skæres i firkanter. Drys dem med sukker og steg dem på en varm pande med smør (gerne klaret smør) til de får farve uden at blive helt møre.


  6. Mandelstøv:
  7. Pisk mandelolie med maltopulver så det klumper sammen. Ved servering blandes støvet med hakkede mandler, hakkede tørrede æbler, timian og kørvel.


  8. Anretning:
  9. Læg en skefuld æblepure i bunden af en dyb tallerken, sæt de stegte æbler ovenpå og derefter foie grasen. Tag en god håndfuld mandelstøv og drys det over retten (få gerne lidt højde på)
Opskriftsnoter

inspiration : Thomas Pasfall

Skriv et svar