3 december, 2017
Burger – burgeren du kan være bekendt
Posted in : Bagværk, Fast Food, Grill, Hovedret, Kød, syltede løg on by : bubbly.dk
Her får du opskrift på det hele, bollen, bøffen og garnituren.
Prøv det sammen og nyd den fantastiske sammensætning af surt, sødt, salt og bitter eller lav dine egen kombinationer. Her er ihvertfald et bud på en burger som du kan være bekendt :o)
- 40 g gær
- 1/2 l vand
- 1 dl sødmælk
- 1 kilo koldt hvedemel det er ca. 1 til 1,2 kilo mel der skal bruges - prøv dig frem, dejen må bare ikke blive for tør
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- smør til at smøre bageringene
- 2 hele rødløg
- 1 dl eddike
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 hel laurbærblad
- 4 hele peberkorn
- 500 g hakket oksekød fra tyndsteg
- 2 hele løg fintsnittet og svitset i lidt smør
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 hel fintsnittet chili
- 4 spsk finthakkede cornichoner
- 60 gram revet god cheddar gerne lagret/stærk
- 3 spsk dijonsennep
- 3 spsk ketchup gerne Heinz
- 1 hel rød peber eller snack peberfrugt hakket
- 2 mellem hele æg
- 4 spsk brødkrummer
- 4 skiver god smeltecheddar
- 1 bakke cherrytomater
- 1 drys salt
- 1 drys peber
- 1 drys sukker
- 2 spsk olivenolie
- 50 gram past. æggeblommer
- 5 gram eddike
- peber
- salt
- 750 gram smagsneutral olie meget gerne vindruekerne olie
- Røget chipotle Salt jeg bruger den fra Mariager
- 1 pose Ruccola
-
Rør gær ud i vand og mælk
-
Rør mel og smøret i og tilsæt til sidst salt og sukker
-
Rør dejen sammen og lad den stå og hæve koldt natten over
-
Dagen efter deler du dejen i 90 grams boller som kommes i smørsmurte ringforme med en diameter på 10 cm og 1 cm i højden.
-
Drys evt. med sesamfrø hvis du har
-
Bollerne skal nu hæve et lunt sted i 2 timer og har du en dampovn så lad dem høve ved 32 grader med 60% fugt -hvis du ingen dampovn har, så pensles de grundigt med sammenpisket æg
-
Herefter bages de ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader - igen har du dampovn så med fuld damp ellers kan du sætte en bradepande med vand nederst i ovnen ligefra du varmer ovnen op
-
Pil løgene og skær dem i halve. Snit dem så på langs.
-
Hæld de øvrige ingredienser op i en kasserolle og lad det koge op.
-
Skyl et syltetøjsglas eller et glas med patentlåg i kogende vand og hæld de snittede løg og den kogende væske i glasset og luk låget til
-
Alle ingredienser røres sammen, formes til 4 bøffer og stilles på køl indtil de skal steges.
-
Steg bøfferne på en grilpande. Jeg plejer at stege dem i ca. 5 minutter på hver side, så er de stadigvæk medium stegt
-
Når de er færdigstegte lægger du en skive cheddar på hver bøf så det langsomt smelter.
-
Skær cherrytomaterne i halve
-
Læg dem i en pose og drys med sukker, salt og peber og tilsidst olien
-
Ryst det hele rundt og hæld det ud på en bradepande beklædt med bagepapir
-
Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader og hæld dem på glas til de skal bruges
-
Pisk æggeblommer med salt og eddike.
-
Tilsæt først et par dråber olie og pisk det sammen, så en spsk olie som piskes sammen og så kan du stille og roligt tilføje resten af olien.
Men pas på at du ikke starter med for meget olie.
Skiller mayoen, kan den redes sådan: - du skal starte forfra med nye æggeblommer som piskes sammen med eddike og så tilsætter du langsomt den skilte mayo mens du pisker
-
Til sidst smager du mayoen til med det røgede salt
-
Du kan også gøre det nemme og tilsætte det røgede salt til Hellmanns Mayo :o)
Du kan enten vælge at samle burgerne og servere dem færdige eller lade dine gæster gøre det selv.
Her mit bud:
Start med at smøre burgerbollen med et godt lag Røget Mayo både på bunden og toppen. Løg så en god håndfuld Ruccola salat på efterfulgt af burgerbøffen.
Så kommer du et par spsk Bagte Cherytomater på og og de toppes med Syltede Rødløg - så lægger du toppen af burgerbollen på.
Buon Appetito!
Her får du opskrift på det hele, bollen, bøffen og garnituren.
Prøv det sammen og nyd den fantastiske sammensætning af surt, sødt, salt og bitter eller lav dine egen kombinationer. Her er ihvertfald et bud på en burger som du kan være bekendt :o)
- 40 g gær
- 1/2 l vand
- 1 dl sødmælk
- 1 kilo koldt hvedemel det er ca. 1 til 1,2 kilo mel der skal bruges - prøv dig frem, dejen må bare ikke blive for tør
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- smør til at smøre bageringene
- 2 hele rødløg
- 1 dl eddike
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 hel laurbærblad
- 4 hele peberkorn
- 500 g hakket oksekød fra tyndsteg
- 2 hele løg fintsnittet og svitset i lidt smør
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 hel fintsnittet chili
- 4 spsk finthakkede cornichoner
- 60 gram revet god cheddar gerne lagret/stærk
- 3 spsk dijonsennep
- 3 spsk ketchup gerne Heinz
- 1 hel rød peber eller snack peberfrugt hakket
- 2 mellem hele æg
- 4 spsk brødkrummer
- 4 skiver god smeltecheddar
- 1 bakke cherrytomater
- 1 drys salt
- 1 drys peber
- 1 drys sukker
- 2 spsk olivenolie
- 50 gram past. æggeblommer
- 5 gram eddike
- peber
- salt
- 750 gram smagsneutral olie meget gerne vindruekerne olie
- Røget chipotle Salt jeg bruger den fra Mariager
- 1 pose Ruccola
-
Rør gær ud i vand og mælk
-
Rør mel og smøret i og tilsæt til sidst salt og sukker
-
Rør dejen sammen og lad den stå og hæve koldt natten over
-
Dagen efter deler du dejen i 90 grams boller som kommes i smørsmurte ringforme med en diameter på 10 cm og 1 cm i højden.
-
Drys evt. med sesamfrø hvis du har
-
Bollerne skal nu hæve et lunt sted i 2 timer og har du en dampovn så lad dem høve ved 32 grader med 60% fugt -hvis du ingen dampovn har, så pensles de grundigt med sammenpisket æg
-
Herefter bages de ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader - igen har du dampovn så med fuld damp ellers kan du sætte en bradepande med vand nederst i ovnen ligefra du varmer ovnen op
-
Pil løgene og skær dem i halve. Snit dem så på langs.
-
Hæld de øvrige ingredienser op i en kasserolle og lad det koge op.
-
Skyl et syltetøjsglas eller et glas med patentlåg i kogende vand og hæld de snittede løg og den kogende væske i glasset og luk låget til
-
Alle ingredienser røres sammen, formes til 4 bøffer og stilles på køl indtil de skal steges.
-
Steg bøfferne på en grilpande. Jeg plejer at stege dem i ca. 5 minutter på hver side, så er de stadigvæk medium stegt
-
Når de er færdigstegte lægger du en skive cheddar på hver bøf så det langsomt smelter.
-
Skær cherrytomaterne i halve
-
Læg dem i en pose og drys med sukker, salt og peber og tilsidst olien
-
Ryst det hele rundt og hæld det ud på en bradepande beklædt med bagepapir
-
Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader og hæld dem på glas til de skal bruges
-
Pisk æggeblommer med salt og eddike.
-
Tilsæt først et par dråber olie og pisk det sammen, så en spsk olie som piskes sammen og så kan du stille og roligt tilføje resten af olien.
Men pas på at du ikke starter med for meget olie.
Skiller mayoen, kan den redes sådan: - du skal starte forfra med nye æggeblommer som piskes sammen med eddike og så tilsætter du langsomt den skilte mayo mens du pisker
-
Til sidst smager du mayoen til med det røgede salt
-
Du kan også gøre det nemme og tilsætte det røgede salt til Hellmanns Mayo :o)
Du kan enten vælge at samle burgerne og servere dem færdige eller lade dine gæster gøre det selv.
Her mit bud:
Start med at smøre burgerbollen med et godt lag Røget Mayo både på bunden og toppen. Løg så en god håndfuld Ruccola salat på efterfulgt af burgerbøffen.
Så kommer du et par spsk Bagte Cherytomater på og og de toppes med Syltede Rødløg - så lægger du toppen af burgerbollen på.
Buon Appetito!