HomeFjerkræ Kylling i Kylling

Kylling i Kylling

Posted in : Fjerkræ, Hovedret, kål, syltede løg on by : bubbly.dk

 

Kylling i Kylling
Antal: 4 personer
Ingredienser
 • 1 hel kylling
 • Rasp
 • Æggehvider
 • mel
 • 1 spidskål
 • 8 forårsløg gerne mini hvis det kan findes i køledisken
 • skalotteløg
 • perleløg syltede på glas er et alternativ
 • 1 bakke karse
 • 1 potte timian
 • 5 dl fløde
 • 1 æggeblomme
 • 1 citron
Sådan gør du
Kylling
 1. Parter kyllingen så du har brysterne, lårene, vingerne og skroget for sig. Træk skindet af og undgå at ødelægge skindet for meget.
 2. Fjern inderfileten, kødet fra lårene, overlåren og det øverste af vingerne - læg alt kødet på nær de store fileter op i en skål.
 3. Blend kødet i skålen til en homogen masse tilsæt salt, peber, 1 æggeblomme og 1/2 dl fløde og rør godt rundt - så det bliver en fars.
 4. Tilpas konsistensen med maks. 1/2 dl ekstra fløde
 5. Tag så fileterne og bank dem flade (mellem 2 stykker husholdningsfilm) De bankes kun lige så de har ensartet højde)
 6. Læg fileterne på et stykke film og rul dem stramt sammen så du har en pølse på ca. 20 cm med en diameter på ca 4-5 cm. Læg den på køl så formen sætter sig.
 7. Smør så farsen ud på husholdningsfilm så fileterne kan rulles ind i.
 8. Tag filetrullen ud af køleskabet og ud af filmen - læg det midt på farsen og rul det hele stramt - bind enderne fast med madsnor - læg den færdige rulle på køl
 9. Imens lægges kyllingeskindet på en bageplade mellem 2 stykker bagepapir og bages i ovnen under pres i 30 minutter ved 160 grader.
 10. Afkøles på køkkenrulle og drysses med salt.
 11. Kyllingerullen skal tilberedes i vandbad ved 62 grader i 120 minutter.
 12. Herfter rulles den i mel, æggehvider og rasp og steges hurtigt af på en varm pande eller i en friture.
Cremet Kål
 1. 4 dl. fløde koges op og reduceres til det halve. Spidskålen og skalotteløget snittes fint vendes ned i fløden. Inden servering tilsmages med salt, peber og saft fra en citron.
Forårsløg
 1. Løgene gøres rene for jord. Skæres i ca. 7 cm længde og dampes i smørvand (halv smø og halv vand)
 2. Krydres med salt og peber
Løg
 1. Løgene skæres i både/skaller og ringe og varm syltelage hældes over og stilles til side og trækker i min. 2 timer.
 2. Syltelage: 1 dl. vand, 1 dl. sukker, 1 dl eddike, peberkorn, 1 fed hvidløg og skal af en citron koges op.
Anretning
 1. Den cremede kål fordeles på tallerkenen, kyllingerullen skæres ud passende skiver som kan stå selv, kyllingeskindet lægges ovenpå kyllingen og løgene fordeles over kålen. Drys til sidst med karse.
Opskriftsnoter

Kylling: Parter kyllingen så du har brysterne, lårene, vingerne og skroget for sig. Træk skindet af og undgå at ødelægge skindet for meget. Fjern inderfileten, kødet fra lårene, overlåren og det øverste af vingerne - læg alt kødet på nær de store fileter op i en skål. Blend kødet i skålen til en homogen masse tilsæt salt, peber, 1 æggeblomme og 1/2 dl fløde og rør godt rundt - så det bliver en fars. Tilpas konsistensen med maks. 1/2 dl ekstra fløde Tag så fileterne og bank dem flade (mellem 2 stykker husholdningsfilm) De bankes kun lige så de har ensartet højde) Læg fileterne på et stykke film og rul dem stramt sammen så du har en pølse på ca. 20 cm med en diameter på ca 4-5 cm. Læg den på køl så formen sætter sig. Smør så farsen ud på husholdningsfilm så fileterne kan rulles ind i. Tag filetrullen ud af køleskabet og ud af filmen - læg det midt på farsen og rul det hele stramt - bind enderne fast med madsnor - læg den færdige rulle på køl Imens lægges kyllingeskindet på en bageplade mellem 2 stykker bagepapir og bages i ovnen under pres i 30 minutter ved 160 grader. Afkøles på køkkenrulle og drysses med salt. Kyllingerullen skal tilberedes i vandbad ved 62 grader i 120 minutter. Herfter rulles den i mel, æggehvider og rasp og steges hurtigt af på en varm pande eller i en friture. Cremet Kål: 4 dl. fløde koges op og reduceres til det halve. Spidskålen og skalotteløget snittes fint vendes ned i fløden. Inden servering tilsmages med salt, peber og saft fra en citron. Forårsløg: Løgene gøres rene for jord. Skæres i ca. 7 cm længde og dampes i smørvand (halv smø og halv vand) Krydres med salt og peber Løg: Løgene skæres i både/skaller og ringe og varm syltelage hældes over og stilles til side og trækker i min. 2 timer. Syltelage: 1 dl. vand, 1 dl. sukker, 1 dl eddike, peberkorn, 1 fed hvidløg og skal af en citron koges op. Anretning: Den cremede kål fordeles på tallerkenen, kyllingerullen skæres ud passende skiver som kan stå selv, kyllingeskindet lægges ovenpå kyllingen og løgene fordeles over kålen. Drys til sidst med karse.

Leave a Reply