Flæskesteg på Italiensk – Porchetta !

 

 

Flæskesteg på Italiensk - Porchetta !
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
2 t
Samlet tid
2 t 30 min
 
Jeg har spist mange sandwich og burgere med porchetta. 


Nogle af dem der står stærkest i min erindring og som jeg ser frem til (gerne årligt) er Porchetta sandwichen udenfor AC Milans stadion San Siro og hele stemningen før en stor kamp i Italien gør bare at den smager endnu bedre. 

Og når nu jeg har fået det i Italien, så mange gange, så må jeg indrømme at jeg aldrig selv har turdet givet mig i kast med at lave en Porchetta. Lidt ligesom når man får en fremragende rødvin under italiens skinnende sol, mens duften af parmesan og andre italienske specialiteter breder sig i luften og bare gør at den rødvin MÅ man købe med hjem. Når så man kommer hjem og åbner den selv samme flaske, så er smagen bare ikke den samme som 1600 km længere sydpå, desværre. 

Men jeg springer ud i det og håber på det bedste, så her får i min opskrift på Porchetta (og får at slå det fast med 7 tommer søm, så udtales det PorKetta. For "che" på italiensk udtales som et "ke". 

Resultatet blev absolut fantastisk og jeg må på det kraftigeste anbefale at det sagtens kan laves af nybegyndere inden for det italienske køkken og den kan sagtens erstatte en flæskesteg, hvis det skal være lidt frækt :o)

Antal: 8 personer
Ingredienser
  • 1 svineslag med svær på ca. 2 5 kilo (et rigtig godt tip er at få slagteren til at ridse sværene)
  • 1 hel afpudset svinemørbrad
  • 3 store skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort bundt persille
  • et par stængler frisk rosmarin
  • et stort bundt salvie Hakket
  • Revet skal af en citron.
  • Peber
  • Hickory salt
  • Kødsnor
Sådan gør du
Et par dage i forvejen:
  1. Start med at rense og skylde alle urter så de er frie for jord og sand.
  2. Persillen, salvien og rosmarinen skoldes i 1 minut i kogende vand og derefter direkte over i iskoldt vand. De sigtes, tørrer lidt og hakkes.
  3. Svineslaget lægges med sværene nedad og det drysses først godt med hickory salt og peber.
  4. Skalotteløg og hvidløg fordeles, herefter de klargjorte krydderurter og det revne citronskal.
  5. Giv den rigelig med peber.
  6. Læg så den afpudsede svinemørbrad på og rul slaget omkring.
  7. Bind Porchettaen stramt sammen med kødsnor og tvæt godt med havsalt ind imellem sværene og pak den ind i bagepapir.
  8. Lad den ligge på køl i et par dage så den ligger og marinerer.
På dagen:
  1. Steg den i ovnen eller på rotisserie. Først ved 250 grader i 30 minutter og så i ca. 2 timer ved 180 grader. Kernetemperatur skal være ca. 75 grader.
  2. Lad den hvile i 20 minutter før udskæring.
Opskriftsnoter

Her sammen med rødkål, røget mayo og syltede agurker i mellem en lækker ciabatta bolle (find opskriften på en af mine andre sider)

IMG_3590

Skriv et svar