27 april, 2016
Laksefragilité med 2 slags laks


Den består af mange elementer som med fordel kan gøres klar inden gæsterne kommer.
- 1 rulle butterdej eller 2 plader
- 250 gram frisk spinat
- 150 gram rå laks
- 100 gram røget laks
- 2 store bøftomater eller 4 almindelige tomater
- 1/2 dl. olie
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. hakket frisk koriander
- et par drys hvidt peber og salt
- 2 store bananskalotteløg
- 2 dl hvidvin
- 200 gram smør
- lidt salt og peber
- 1 hel et par dråber - smag selv til
- 2 spsk. fløde
-
Butterdejen rulles meget tyndt ud og udstikkes med en udstikker på 10 cm beregn ca. 4 stk. pr. person. De pensles og prikkes med en gaffel og bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og lækker sprøde. (jeg bager dem under pres, så de ikke puffer for meget op)
-
Bøftomaterne befries for skind og kerner og skæres i små tern og stilles til side.
-
(tip: giv tomaterne et lille snit i bunden med en skarp kniv og sænk tomaterne i en gryde med kogende vand i et par sekunder og så direkte over i koldt vand, så kan skindet let og elegant pilles af)
-
(tip: brug skindet til at lave tomatchips, se nederst på siden)
-
Skalotteløgene hakkes fint, hvidvin tilsættes og reduceres til ca. 1 spsk. væde. Herefter tilsættes fløden og monteres med smør - det må IKKE koge herfra.
-
Saucen smages til med citronsaft, salt og hvidt peber og sigtes.
-
Den røgede laks skæres i meget tynde skiver.
-
Det samme gøres med den rå laks som kommer i marinaden som er rørt sammen med hakket koriander, olie, citronsaft og salt og peber.
-
Den ferkse laks skal kun marineres i 10 minutter - så gør det lige inden du skal til at anrette
-
Spinaten sauteres i smør og smages til med salt og peber
Anretning:
Spinat lægges på buterdejsskiverne og ovenpå anrettes skiftevis røget og marineret laks, fortsæt så du har 3 lag.
Fragilitéen sættes på en tallerken og saucen hældes rundt om. Der pyntes med små tern af tomat og evt. med dild eller som jeg har gjort her stenbiderrogn
God fornøjelse
Tomatchips: brug skindet fra tomaterne, ved at lægge det på et stykke bagepapir, drys med salt sukker og olie og bag det i ovnen ved 120 grader indtil de er sprøde.