20 august, 2017
Lækker Cremet Græskar suppe


Cremet græskarsuppe
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
55 min
Antal: 6 personer
Ingredienser
- 1 mellemstort græskar
- 2 løg 4 fed hvidløg
- 1/2 chili
- 1 1/2 l hønsefond
- 2 1/2 dl 18% creme fraiche
- 100 g friskog fintrevet parmesan
- saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
- olivenolie salt og peber
- Græskarkerner
- creme fraiche 38%
- kammuslinger
Sådan gør du
-
Skær græskarret i både, fjern kernerne og sæt dem til side.
-
Læg graskærret på en bageplade, drys med salt og peber og dryp olivenolie udover.
-
Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter eller indtil de er møre.
-
Imens kan i riste græskar frøene - start med at fjerne hinderne - det gøres nemmes i sigte under rindende vand.
-
Tør dem godt af i et klæde og steg dem sprøde på en pande. Drys med salt efter stegning.
-
Snit chili (uden kerner), hvidløg og løg fint. Svits alle 3 dele i olivenolie og hæld hønsefonden ved.
-
Suppen skal nu simre i ca. 20 minutter.
-
Skrab kødet af bådene med en ske og tilsæt det til suppen.
-
Blend suppen glat med creme fraiche enten med en stavblender eller evt i en blender - (HUSK dog at lægge et klæde henover blenderen i stedet for at bruge låget på blenderen - ellers er der vaaaarm suppe over alt i dit køkken!) Smag til med salt og peber!
-
Vend nu det fintrevede parmesan, appelsinskal(kun fra halvdelen af den) og appelsinsaft (fra den hele appelsin) i suppen.
-
Server med cremefraiche 38%, græskarkerner og 2 kammuslinger til hver(alt efter størrelse)
-
Kammuslinger skal blot steges 1 minut på hver side på en brand-hed pande med en lille klat smør og lidt olie - drys med salt og peber.