Lækker Cremet Græskar suppe

 

 

Cremet græskarsuppe
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
55 min
 
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 1 mellemstort græskar
  • 2 løg 4 fed hvidløg
  • 1/2 chili
  • 1 1/2 l hønsefond
  • 2 1/2 dl 18% creme fraiche
  • 100 g friskog fintrevet parmesan
  • saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
  • olivenolie salt og peber
  • Græskarkerner
  • creme fraiche 38%
  • kammuslinger
Sådan gør du
  1. Skær græskarret i både, fjern kernerne og sæt dem til side.
  2. Læg graskærret på en bageplade, drys med salt og peber og dryp olivenolie udover.
  3. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter eller indtil de er møre.
  4. Imens kan i riste græskar frøene - start med at fjerne hinderne - det gøres nemmes i sigte under rindende vand.
  5. Tør dem godt af i et klæde og steg dem sprøde på en pande. Drys med salt efter stegning.
  6. Snit chili (uden kerner), hvidløg og løg fint. Svits alle 3 dele i olivenolie og hæld hønsefonden ved.
  7. Suppen skal nu simre i ca. 20 minutter.
  8. Skrab kødet af bådene med en ske og tilsæt det til suppen.
  9. Blend suppen glat med creme fraiche enten med en stavblender eller evt i en blender - (HUSK dog at lægge et klæde henover blenderen i stedet for at bruge låget på blenderen - ellers er der vaaaarm suppe over alt i dit køkken!) Smag til med salt og peber!
  10. Vend nu det fintrevede parmesan, appelsinskal(kun fra halvdelen af den) og appelsinsaft (fra den hele appelsin) i suppen.
  11. Server med cremefraiche 38%, græskarkerner og 2 kammuslinger til hver(alt efter størrelse)
  12. Kammuslinger skal blot steges 1 minut på hver side på en brand-hed pande med en lille klat smør og lidt olie - drys med salt og peber.
Opskriftsnoter

Det lækre ved denne opskrift er at den kan fryses ned og evt. spise den som en forret en kølig sommeraften - pynt med flotte friske krydderurter og blomster fra køkkenhaven

Græskarsuppe Summer Edition

Buon appetito!

Skriv et svar