Saftig Flæskesteg

 
Saftig Flæskesteg
Det kræver masser af øvelse for at ramme den perfekte flæskesteg. Det er ikke nemt at ramme både sprøde svær og samtidig en saftig steg. Efter mange forsøg er det lykkedes mig at finde en opskrift og justeret på den så du ikke kan tage fejl: det her virker hver gang!
Ingredienser
  • 1 flæskesteg fra kamstykket på 3 kilo
  • Salt og peber
  • 5-8 Laurbærblade
  • Vand
Sådan gør du
  1. Et ildfast fad og et stegetermometer
  2. Sørg for når du får stegen at sværene er ridset helt ned til kødet (ikke ned i kødet!)
  3. Fyld så lidt vand i fadet og læg stegen omvendt (med sværene nedaf)
  4. Vandet skal lige akkurat dække sværene og ikke kødet.
  5. Steg det i ovnen i 20 ved 200 grader
  6. Tag så fadet ud af oven og juster ovnens varme ned på 180 grader.
  7. Vend stegen om og placer noget sammenkrøllet sølvpapir under stegen så sværene/overfladen bliver plan.
  8. Gnid nu sværene grundigt ind i salt.
  9. Det her kan godt blive en smule varmt for fingrene og et lille tricks er at gøre dine hænder fugtige med vand inden du gnider stegen med salt - så fordeler du salten bedre og hurtigere

  10. Placer så et par laurbærblade i mellem sværene og drys med friskkværnet peber.
  11. Ind i ovnen igen og nu skal den have til centrumtemperaturen når 65 grader
  12. (når den har nået ca. 58 grader så tænder du for grillen OG så skal der holdes godt øje, så det ikke brænder på)
  13. Lad den stå og trække i 15 til 20 minutter

Leave a Reply