Rådyr – Vildt i kakao

 
Vildt i Kakao
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Vildt, Kirsebær, tranebær, svampe, rodfrugter , mørke, mørke farver...... og næsten sort rødvin til, så er vi ved at komme efteråret i møde.  Vi elsker hver årstid og det kommer i til at se her! Den her ret hører til efteråret og er en opskrift fra en af de kogebøger som der snart kommer en  anmeldelse på her på siden. Prøv den......og hvad skal vi sige....retten er allerede en klassiker!
Antal: 4 personer
Ingredienser
Sauce
  • 2 spsk balsamico
  • 2 dl rødvin
  • 300 g udstenede kirsebær
  • vand
  • 1-2 spsk honning
Puré af pastinak
  • 400 g pastinak skrællet og i grove tern
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • vand
  • 75 g smør
  • 1/2 dl fløde
Mysli
  • 3 spsk havregryn
  • 2 spsk hasselnødder
  • 2 spsk pistacienødder
  • 3 spsk tørrede tranebær
  • 2 spsk akciehonning
  • salt
Rådyrfilet eller ryg
  • 500-600 gram rådyrfilet eller ryg
  • smør og olivenolie til stegning
  • 1 spsk kakao pulver Valrhona kakao 100%
Sådan gør du
Sauce
  1. Balsamico, rødvin og kirsebær hældes i en lille gryde og vand hældes ved så det dækker. Kog kirsebærrene møre og blend med en stavblender. Saucen sigtes og koges lidt ind.
  2. Smag til med honning, salt og peber.
Puré af pastinak
  1. Kog pastinakkerne møre i vand tilsat saltet og citronsaften. Hæld vandet fra, tilsæt smør og fløde og blend med en stavblender.
  2. Hold puréen varm.
Mysli
  1. Fordel havregyn i et ildfast fad og rist det i ovnen i 6 til 8 min ved 220 grader. Tilsæt herefter nødder og tranebær og giv det hele 4-5 min mere i ovnen. Tilsæt honning og lidt salt, vend det grundigt ind i myslien giv det hele 2 min. i ovnen.
  2. Lad det køle helt af på bagepapir og hak det hele groft.
Rådyrfilet eller ryg
  1. Krydr rådyret med salt og peber og brun det af i smørret og olivenolie på en varm pande. Giv herefter kødet 10 min. i en 180 grader varm ovn

  2. Lad kødet trække i 10 min
  3. Drys et ganske tyndt lag kakaopulver udover kødet og skær det passende stykker

Opskriftsnoter

Anretning

Fordel puréen på fire varme tallerkener, anret kødet ovenpå og pynt med mysli og kirsebærsauce

Velbekomme!

Skriv et svar