Brød Bagt i Gryden

 

Gryde Brød

 

Brød bagt i gryden
Med den her opskrift får du nok et af de bedste brød jeg hr smagt på den nemmeste fremgangsmåde.
Ingredienser
  • 600 gram mel jeg bruger forskellige slags alt efter hvad vi har i skuffen. Her er det med Manitoba mel tilsat en smule maltmel
  • 600 gram vand
  • 15 gram havsalt
  • 1 dl. surdej hvis du har
  • 5 gram gær på størrelse med en ærte
  • En støbejernsgryde med låg jeg bruger en fra Le Creuset str. 22
Sådan gør du
  1. Hælde det hele op i en skål og rør det godt sammen med en grydeske.
  2. Læg så et fugtigt klæde henover skålen og lad det stå på køkkenbordet natten over eller minimum 8 timer.
  3. Tænd så ovnen på 250 grader varmluft og stil gryden derind uden låg
  4. Når oven er klar, så skal gryden lige smøres lidt med lidt olie - pas på det er varmt
  5. Hæld så dejen direkte ned i gryden - sæt låg på og bag i 30 minutter
  6. Tag så lpget af gryden og skru ned på 220 grader
  7. og bag i 15 minutter.
  8. Hæld så det færdige brød ud på en rist. Brødet skal være kølet meget af før du kan skære i det.
  9. Velbekomme!

Skriv et svar