17 august, 2017
Brød Bagt i Gryden
Posted in : Bagværk on by : bubbly.dk
Brød bagt i gryden
Med den her opskrift får du nok et af de bedste brød jeg hr smagt på den nemmeste fremgangsmåde.
Ingredienser
- 600 gram mel jeg bruger forskellige slags alt efter hvad vi har i skuffen. Her er det med Manitoba mel tilsat en smule maltmel
- 600 gram vand
- 15 gram havsalt
- 1 dl. surdej hvis du har
- 5 gram gær på størrelse med en ærte
- En støbejernsgryde med låg jeg bruger en fra Le Creuset str. 22
Sådan gør du
-
Hælde det hele op i en skål og rør det godt sammen med en grydeske.
-
Læg så et fugtigt klæde henover skålen og lad det stå på køkkenbordet natten over eller minimum 8 timer.
-
Tænd så ovnen på 250 grader varmluft og stil gryden derind uden låg
-
Når oven er klar, så skal gryden lige smøres lidt med lidt olie - pas på det er varmt
-
Hæld så dejen direkte ned i gryden - sæt låg på og bag i 30 minutter
-
Tag så lpget af gryden og skru ned på 220 grader
-
og bag i 15 minutter.
-
Hæld så det færdige brød ud på en rist. Brødet skal være kølet meget af før du kan skære i det.
-
Velbekomme!