Risotto Milanese

 

 

Risotto Milanese
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 350 gram risottoris
  • 2 skalotteløg
  • olivenolie
  • 1 1/4 liter hønsefond det skal være opvarmet
  • et par tråde safran
  • 2 dl hvidvin
  • 100 gram revet parmesan
  • 25 gram smør
  • 15 gram marv
Sådan gør du
  1. Skalotteløgene hakkes fint og steges på en pande i olivenolie og marv til de bliver klare, så tilsættes risene og de steger med indtil de begynder at bliver klare. Imens tager du 1 dl af fonden i en skål for sig og tilsætter safran trådene, så farven fra safranen fordeles i fonden.

  2. Hvidvinen tilsættes og koges ind i risene. Herefter tilsættes fonden med safran og løbende en dl. fond under omrøring.
  3. Når risen er al dente, tages panden af varmen og smør og parmesan røres i risene. Er den for kompakt så tilsæt en smule mere fond. 

    Risottoen skal helst flyde ud på tallerkenen

  4. Smag til med salt og peber.
Opskriftsnoter

Hvis du blot vil have en almindelig risotto, så udelader du selvfølgelig bare safran :o)

Cremolata (til Osso Buco Milanese)

 

 

Cremolata
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
7 min
 
Dette bruges til at garnere retten med til sidst og den kan laves mens man venter på det andet.
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk revet skal af en usprøjtet citron
Sådan gør du
  1. Hak det hele fint og bland det sammen i en skål

Opskriftsnoter

Når Osso Buco og risotto er færdig tilberedt, så anret den gule risotto på en tallerken, placer et stykke osse buco på toppen og tag gerne nogle af gøntsagerne og sovsen med. Top med Cremolata.

Buon appetit!

Opskrift Osso Buco

Opskrift Risotto Milanese