24 august, 2017
Pizza – italienske original opskrifter
Posted in : Hovedret, Hverdagsmad, Italien on by : bubbly.dk
Pizza - italienske originalopskrifter
Antal: 4 pizzaer
Ingredienser
Pizzadej til 4 pizze
- 500 gram Tipo 00 mel
- 25 gram gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
Opskrift på tomatsauce:
- 1 dåse hakkede tomater af go´ kvalitet
- 10 blade frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- et par drys peber
Alternativ dej opskrift:
- 4 dl vand
- 15 gær
- 600 gram tipo 00 mel
- 15 gram flagesalt
- 1 dl olivenolie.
Sådan gør du
-
Pizzadej til 4 pizze
-
Lav en fordej af 100 gram mel, vandet og gæren. Det hele piskes sammen og skålen dækkes til med film. Skal dejen laves samme dag så stilles fordejen lunt i 30 minutter - ellers skal fordejen blot stå til dagen efter ved stuetemperatur.
-
Tilsæt resten af melet, olien og saltet og kør det på en røremaskine 1 10 til 15 minutter.
-
Dejen skal nu hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid på et lunt sted)
-
Slå så dejen ned og del den i fire lige store klumper som hver især formes til kugler.
-
Kuglerne hæver i 15 minutter eller på køl i længere tid og gerne til dagen efter.
-
Drys mel på bordet(gerne en god durum mel) og tryk kuglen flad, vend den rundt og rul den ud til en tynd pizzabund (rul væk fra dig selv)
-
Fordel tomatsauce på pizzabunden og pynt efter bedste evne :o)
-
Opskrift på tomatsauce:
-
Hæld alle ingredienser på nær oregano op i en blender og blend til sauce. Oreganoen røres først i tilsidst med ske. Kommer den i blenderen så bliver saucen simpelthen grålig pga. det tørrede krydderi.
-
Smag til med salt og peber
-
Saucen kan også koges op, men det er en smagssag - jeg er mest til den kolde metode :o)
-
Alternativ dej opskrift:
-
Vand, mel, gær, salt og olie røres sammen og køres på en rørmaskine i min. 15 minutter. (Eller i hånden puhaaaaa)
-
En skål smøres med olie og dejen lægges i og hæver minimum 3 timer (helst på køl)
-
En time før brug , deles dejen i 160 grams boller og sættes til hævning ved stuetemperatur . Så skal de bare rulles ud, pyntes og ind i pizzaovnen.
-
Den langsomme metode: her skal gærmængden nedsættes til 5 gram og dejen på køl minimum 24 timer.
Opskriftsnoter
Det er helt op til dig om du er til den første, anden eller tredie dejopskrift - det vigtiste er egentlig bare melkvaliteten, æltningen og hævningen og så en vanvittig varm ovn eller stenovn. Og hvis du vil opgradere din egen elektriske ovn derhjemme - så anskaf dig en bagesten fra bagesten.dk