Pizza – italienske original opskrifter

 

 

Pizza - italienske originalopskrifter
Antal: 4 pizzaer
Ingredienser
Pizzadej til 4 pizze
  • 500 gram Tipo 00 mel
  • 25 gram gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
Opskrift på tomatsauce:
  • 1 dåse hakkede tomater af go´ kvalitet
  • 10 blade frisk basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk salt
  • et par drys peber
Alternativ dej opskrift:
  • 4 dl vand
  • 15 gær
  • 600 gram tipo 00 mel
  • 15 gram flagesalt
  • 1 dl olivenolie.
Sådan gør du
  1. Pizzadej til 4 pizze

  2. Lav en fordej af 100 gram mel, vandet og gæren. Det hele piskes sammen og skålen dækkes til med film. Skal dejen laves samme dag så stilles fordejen lunt i 30 minutter - ellers skal fordejen blot stå til dagen efter ved stuetemperatur.
  3. Tilsæt resten af melet, olien og saltet og kør det på en røremaskine 1 10 til 15 minutter.
  4. Dejen skal nu hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid på et lunt sted)
  5. Slå så dejen ned og del den i fire lige store klumper som hver især formes til kugler.
  6. Kuglerne hæver i 15 minutter eller på køl i længere tid og gerne til dagen efter.
  7. Drys mel på bordet(gerne en god durum mel) og tryk kuglen flad, vend den rundt og rul den ud til en tynd pizzabund (rul væk fra dig selv)
  8. Fordel tomatsauce på pizzabunden og pynt efter bedste evne :o)



  9. Opskrift på tomatsauce:

  10. Hæld alle ingredienser på nær oregano op i en blender og blend til sauce. Oreganoen røres først i tilsidst med ske. Kommer den i blenderen så bliver saucen simpelthen grålig pga. det tørrede krydderi.
  11. Smag til med salt og peber
  12. Saucen kan også koges op, men det er en smagssag - jeg er mest til den kolde metode :o)



  13. Alternativ dej opskrift:

  14. Vand, mel, gær, salt og olie røres sammen og køres på en rørmaskine i min. 15 minutter. (Eller i hånden puhaaaaa)
  15. En skål smøres med olie og dejen lægges i og hæver minimum 3 timer (helst på køl)
  16. En time før brug , deles dejen i 160 grams boller og sættes til hævning ved stuetemperatur . Så skal de bare rulles ud, pyntes og ind i pizzaovnen.

  17. Den langsomme metode: her skal gærmængden nedsættes til 5 gram og dejen på køl minimum 24 timer.
Opskriftsnoter

Det er helt op til dig om du er til den første, anden eller tredie dejopskrift - det vigtiste er egentlig bare melkvaliteten, æltningen og hævningen og så en vanvittig varm ovn eller stenovn. Og hvis du vil opgradere din egen elektriske ovn derhjemme - så anskaf dig en bagesten fra bagesten.dk

Skriv et svar