Ciabatta boller eller flutes

 

 

Ciabatta Boller
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
12 min
Samlet tid
32 min
 

Opskriften er perfekt til lækre ciabatta boller og kan også bruges til ciabatta flutes.

Hævetiden er lang, men det er bare det hele værd for at få et godt brød.

Ingredienser
  • 1 kilo tipo 00 mel
  • 300 gram durum mel
  • 15 gram salt
  • 10 gram sukker
  • 25 gram gær
  • 1 liter vand
Sådan gør du
  1. rør gær ud i vandet og tilsæt sukker
  2. tilsæt derefter alt melet.
  3. Rør det sammen og tilsæt så saltet og ælt det på en røremaskine i 10 minutter
  4. Herefter filmes skålen og stilles på køl i minimum 12 timer - du kan enten lave den aftenen inden eller tidlig morgen.

  5. Drys godt med mel ud på bordpladen og vend alt dejen ud.
  6. Dejen er rimelig blød og fordeler sig hurtigt. Pres den en smule så den bliver til en stor firkant ca. 1 cm tyk.
  7. Skær så med skarp kniv (drysset med mel ) dejen i fire lige store dele og herefter på tværs så du får 4 gang 4 stykker (ialt 16 stykker)
  8. Tag forsigtigt 8 af bollerne over på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 12 minutter ved 250 grader.
Opskriftsnoter

Her har jeg brugt bollerne til en "Porchetta Sandwich" (du kan finde opskriften på Porchetta på en af mine andre sider) eller også til en "Pulled pork burger"IMG_3590

Pulled Pork

Leave a Reply