20 december, 2014
Culotte og cherrytomater Sous Vide

……med skorzonerødder, røgede svampe og rødvinsglace
1,5 kg. Culottesteg
100 g. Smør
1 Trøfle (trøffel på glas er ok)
Timian friskplukket
8-10 liter vand
Sous Vide maskine
Vandkar
Puds culotten af så alle sener er fjernet. Rids fedtsiden og læg den i en vakumpose. Tilføj smør, 10-12 timiankviste og en trøffel i skiver under kødet og vakumer.
Varm nu dit vand op til 54 grader og drop kødet ned i – lad stå ved 54 grader i 7 timer.
Klik her og se klip af sous vide
Cherrytomater
Hvidløg
Citron
Timian
Svits hvidløg, citron i skiver og timian på en pande med smør. Læg det sammen med 12-14 cherrytomater på stilke i en vakumpose og vakumer.
Læg de vakumerede tomater i sous vide´en i 15 minutter ved 55 grader. Køl dem af i isvand og sauter dem i en pande med lidt smør lige før servering
Shitake svampe
Østershatte
Salt og peber
Røg på flaske
Læg alle hele svampe i en vakumpose og tilføj salt og peber og et par dråber røg. Vakumer nu posen og tilbered sous vide ved 55 grader i 15 minutter. Sauter i en pande med lidt smør kort før servering.
Et bundt skorzonerødder
Timian
Hvidløg
Hybeneddike
Skrøl skorzonerødderne (hvis du ikke tilbereder med det samme så husk at lægge dem i mælk så de ikke bliver brune)
Start med at svitse rødderne af på en pande. Tilføj så hvidløg, timian, hybeneddike og lad det koge ind.
Buon Appetito