Culotte og cherrytomater Sous Vide

 

……med skorzonerødder, røgede svampe og rødvinsglace

1,5 kg. Culottesteg

100 g. Smør

1 Trøfle (trøffel på glas er ok)

Timian friskplukket

8-10 liter vand

Sous Vide maskine

Vandkar

IMG_0176

Puds culotten af så alle sener er fjernet. Rids fedtsiden og læg den i en vakumpose. Tilføj smør, 10-12 timiankviste og en trøffel i skiver under kødet og vakumer.

Varm nu dit vand op til 54 grader og drop kødet ned i – lad stå ved 54 grader i 7 timer.

IMG_0178

 

Klik her og se klip af sous vide

Cherrytomater

Hvidløg

Citron

Timian

IMG_0174

Svits hvidløg, citron i skiver og timian på en pande med smør. Læg det sammen med 12-14  cherrytomater på stilke i en vakumpose og vakumer.

Læg de vakumerede tomater i sous vide´en i 15 minutter ved 55 grader. Køl dem af i isvand og sauter dem i en pande med lidt smør lige før servering

 

Shitake svampe

Østershatte

Salt og peber

Røg på flaske

IMG_0177

Læg alle hele svampe i en vakumpose og tilføj salt og peber og et par dråber røg. Vakumer nu posen og tilbered sous vide ved 55 grader i 15 minutter. Sauter i en pande med lidt smør kort før servering.

 

Et bundt skorzonerødder

Timian

Hvidløg

Hybeneddike

Skrøl skorzonerødderne (hvis du ikke tilbereder med det samme så husk at lægge dem i mælk så de ikke bliver brune)

Start med at svitse rødderne af på en pande. Tilføj så hvidløg, timian, hybeneddike og lad det koge ind.

Buon Appetito

IMG_0199

Skriv et svar