Sponge cake – en hurtig kage, eller som en del af en dessert

 
Sponge Cake
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 
Denne Sponge Cake bruger jeg som en del af mange af mine desserter. Den kan laves med alle mulige smage og farver - det er helt op til dig - men her har du ihvertfald basisopskriften.
Ingredienser
  • 150 gram sødmælk
  • 115 gram 70% mørk chokolade
  • 75 gram usaltet smør
  • 100 gram sammenpisket æg ca. 2 æg piskes i den nu afkølede choko/smør/ mælk blanding.
  • 125 gram mel
  • 125 gram flormelis
  • 6 gram god kakaopulver
  • 3 gram salt
  • 1 gram bagepulver
Sådan gør du
  1. Sødmælk, smør og chokolade - disse tre elementer smeltes sammen i microovnen ved 800W i ca. 1 minut

  2. Alle tørdelene blandes sammen og vendes i den våde blanding
  3. Den færdige blanding hældes på sifon med 3 patroner.
  4. Så tager du 1 papirkop og laver 3 stik med en kniv i bunden så der kommer revner.
  5. Sprøjt blandingen i koppen ca. 1/3 del og giv en tur i mikroovnen ved 800 w i ca. 1 minut
  6. Lad det køle af (stil gerne koppen lidt på skrå så der kan komme luft op under bunden)
  7. Klip nu koppen i stykker inden servering og anret på dine desserter
Opskriftsnoter

Eksempel på en variation:

Vaniljekage:

Lav samme blanding, undlad dog chokoladen og kakaopulver og tilsæt i stedet korn fra en halv vaniljestang (pisk det i æggene)

Sort Kage:

Samme blanding, undlad dog chokolade og kakao. Tilsæt korn fra en halv vaniljestang og tilsæt et par dråber blæksputteblæk

Hindbærkage:

Samme blanding, undlad dog chokolade og kakao. Erstat mælken med hindbærsaft og tilsæt 2 spsk frysetørret hindbærpulver

2 Responses

    1. Hej Dorte
      Jeg har ikke forsøgt uden, men ideen med sifon er at få luft ind i dejen, så den får den konsistens som på billedet.
      Men prøv og lad mig endelig høre hvordan det er gået.
      De Bedste Hilsner
      Peter

       

Skriv et svar