20 august, 2017
Sponge cake – en hurtig kage, eller som en del af en dessert


Sponge Cake
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
Denne Sponge Cake bruger jeg som en del af mange af mine desserter. Den kan laves med alle mulige smage og farver - det er helt op til dig - men her har du ihvertfald basisopskriften.
Ingredienser
- 150 gram sødmælk
- 115 gram 70% mørk chokolade
- 75 gram usaltet smør
- 100 gram sammenpisket æg ca. 2 æg piskes i den nu afkølede choko/smør/ mælk blanding.
- 125 gram mel
- 125 gram flormelis
- 6 gram god kakaopulver
- 3 gram salt
- 1 gram bagepulver
Sådan gør du
-
Sødmælk, smør og chokolade - disse tre elementer smeltes sammen i microovnen ved 800W i ca. 1 minut
-
Alle tørdelene blandes sammen og vendes i den våde blanding
-
Den færdige blanding hældes på sifon med 3 patroner.
-
Så tager du 1 papirkop og laver 3 stik med en kniv i bunden så der kommer revner.
-
Sprøjt blandingen i koppen ca. 1/3 del og giv en tur i mikroovnen ved 800 w i ca. 1 minut
-
Lad det køle af (stil gerne koppen lidt på skrå så der kan komme luft op under bunden)
-
Klip nu koppen i stykker inden servering og anret på dine desserter
Opskriftsnoter
Eksempel på en variation:
Vaniljekage:
Lav samme blanding, undlad dog chokoladen og kakaopulver og tilsæt i stedet korn fra en halv vaniljestang (pisk det i æggene)
Sort Kage:
Samme blanding, undlad dog chokolade og kakao. Tilsæt korn fra en halv vaniljestang og tilsæt et par dråber blæksputteblæk
Hindbærkage:
Samme blanding, undlad dog chokolade og kakao. Erstat mælken med hindbærsaft og tilsæt 2 spsk frysetørret hindbærpulver
2 thoughts
Kan man lave den uden sifon?
Hej Dorte
Jeg har ikke forsøgt uden, men ideen med sifon er at få luft ind i dejen, så den får den konsistens som på billedet.
Men prøv og lad mig endelig høre hvordan det er gået.
De Bedste Hilsner
Peter