Indisk Mango Chutney

 

 

Mango Chutney
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 8 personer
Ingredienser
 • 2 store modne mangoer ikke for bløde/modne
 • 2 spsk rapsolie
 • 1/4 tsk sennepskorn
 • 1/4 tsk sorte sesamfrø
 • 2 stængler kanel
 • 6 hele nelliker
 • 6 sorte peberkorn
 • 1 tsk salt
 • 2 spsk sukker
 • 1 hel tørret chili fri for frø og hakket
Sådan gør du
 1. Mangoer kan godt være ret træls at arbejde med så her lige et tip: Skær top og bund af den så den kan stå selv. Skær så med skarp kniv fra top til bund skrællen af. Når alt skræl er væk, så skær ind i mangoen fra top til bund hele vejen rundt med ca 1-2 cm mellemrum. Gør det samme på tværs så du danner nogle kvadrater i kødet på ca. 1,5 cm størrelse. Nu kan du så begynde at pille stykkerne af.
 2. Alt kød fra mangoerne kommes i en skål (jeg kan godt li´ stykker på ca. 1 x 1 cm men du må gerne gøre dem mindre)
 3. Hæld olien i en gryde over medium varme og tilsæt sennepskorn, kanelstænger, sesamfrø, nelliker, peberkorn og nelliker og steg det i ca. 1-2 minutter eller indtil sennepskornene begynder at poppe.
 4. Tilsæt så mangoen, salt, sukker og chili, skru ned og jog i ca. 15 minutter. Fjern kanelstænger og nelliker(hvis du kan finde dem ellers gør det ikke noget de bliver i) og put chutneyen i skoldede glas.
Opskriftsnoter

Inspiration: Meera Sodha

Leave a Reply