HomeIndisk Grillet Aubergine creme

Grillet Aubergine creme

Posted in : Indisk on by : bubbly.dk

Grillet Aubergine creme
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
2 t
 
Indisk Aften Jeg har egentlig altid været meget fokuseret på det franske og italienske køkken, men efter vores tur til London sidste sommer fik jeg øjnene op for det indiske køkken. 


De fleste mennesker kender til China Town i London, men London har faktisk også et indisk område i byen (West London) hvor der bor ca. 500.000 indere (næsten 7% af Londons indbyggere) og hvor også europas største hindu tempel ligger. 

Det smitter selvfølgelig af på restauranterne i området og I som ikke har været der, kan jeg fortælle at der er masser af muligheder for at spise indisk, så hvis i tager til London så kan det anbefales at prøve og samtidig er det også ret billigt. 

Første skridt mod det indiske køkken var selvfølgelig at investere i et par kogebøger af forfattere med indiske rødder og da de var terpet igennem satte jeg for at udvælge nogle retter som kunne passe til en lækker aftensmad. 

Der er mange nye krydderier som jeg ikke havde i skufferne og ikke alle kan findes i supermarkederne, selvom Føtex og lign. faktisk gør det meget godt, så måtte jeg forbi både en asiatisk og en anden etnisk butik, før jeg havde alle ingredienser på plads. Og nu lyder det måske besværligt, men det er det faktisk ikke, for når først du har krydderierne hjemme, så holder de som minimum i et år, hvis du opbevarer dem mørkt og tørt. 


Så en tidlig søndag morgen gik jeg i gang i køkkenet og nu er det jo ikke nødvendigt at lave ligeså mange retter som jeg gjorde, 2 - 3 stykker og så ris til er rigelig og så tager det ikke en hel dag :o) 

God fornøjelse!

Antal: 4 personer
Ingredienser
 • 5 fed hvidløg knust
 • 3 spsk rapsolie
 • revet ingefær et stykke på ca 4 cm. skrællet
 • 1 hel frisk grøn chili groft hakket uden frø
 • 2 store auberginer
 • 1 helt finthakket løg
 • 2 hele modne tomater hakket fint
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk stødt koriander
 • 1 bundt frisk koriander
Sådan gør du
 1. Put ingefær, hvidløg, lidt salt og chili i en morter og stød det hele sammen til en pasta.
 2. Skær auberginenerne over på langs. Læg dem på en bageplade med den mørke side opad. Pensl dem med olie og lav nogle snidt i dem med en skarp kniv.
 3. Gril auberginerne i ovnen under grill i cirka 15-20 minutter til de er helt sorte( overfladen må gerne være forkullet)
 4. Lad dem køle af en smule, vend dem rundt og skrab kødet ud. Kom det i en skål og mos det med en gaffel.
 5. Hæld olien op i en pande ved middel varme og når olien er varm stegr du løgene til de er gyldne. Tilsæt de hakkede tomater, put låg på og lad de simre i 5 minutter. Så tilføjer du ingefær, hvidløgs- og chilipastaen. Lad det simre i et par minutter og tilsæt så de moste auberginer, spidskommen, stødt koriander og lidt salt (ca. 1/2 tsk).
 6. Læg låg på panden og lad det simre i 5 minutter. Smag mosen til, hæld det op i en skål og pynt med lidt friskhakket koriander.
 7. Mosen kan nydes både varm og kold.
Opskriftsnoter

Inspiration: Meera Sodha

Leave a Reply