Grillet toast med beouf onglet, ramsløgskapers og blåskimmel – mit bud til DM i Toast

 

 

DM i Toast - Grillet toast med beouf onglet, ramsløgskapers og blåskimmel
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
45 min
 

Arla har bemærket den grillede toast trend som steder som Fætter Fætter på Nørrebro i København som serverer toasts i nye klæder og sågar hele toastmenuer, og Oles Toast i Aarhus, der serverer toast baseret på gode råvarer og meget af det lavet og producerer han selv. Det har været med til at løfte toasten fra cowboytoasten og Arla udråbte derfor en konkurrence, hvor de præmierede Danmarks bedste toast.

Jeg skulle selvfølgelig også smide et bud afsted og denne her opskrift blev en af de 3 finalister til DM i Toast i København.

 Desværre måtte jeg melde fra i sidste øjeblik og give pladsen videre til en anden øv øv.

Så her får i muligheden for at prøve kræfter med min opskrift, enten præcis som den er eller bare bruge den som inspiration til jeres helt egen :o)

Antal: 1
Ingredienser
Brød
  • 2 skiver brød Brød bagt i gryden
  • 1 spsk smør
Mayo
  • 4 spsk mayo Hellmanns eller hjemmerørt
  • 2 fed fermenteret hvidløg kan købes i Superbrugsen
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
Saltbagt selleri
  • 1 hel knoldselleri
  • 1 pakke salt
Arlas cremede og milde blåskimmel
  • 1 spsk mild blåskimmel
Syltede Ramsløgskapers
  • 150 gram ramsløgsknopper
  • 75 gram salt
Syltelage
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl rørsukker
  • 4 hele peberkorn
  • 1/2 tsk sennepsfrø
  • 1 stk laurbærblad
Beouf Onglet
  • 200 gram nyretapper/ beouf onglet alternativt kan der bruges flankesteak
Sådan gør du
Syltede ramsløgskapers
  1. Pluk ramsløgsknopperne efter de har blomstret af. Skyld dem grundigt og nip knopperne af stilken. Drys med rigeligt salt så de er dækket og lad dem trække på køl i minimum 12 timer, skyl herefter alt saltet af. Læg dem i rene og skoldede sylteglas og hæld den afkølede syltelage over. De må nu gerne stå en uges tid før du tager hul på dem.

Brødet
  1. Tag de 2 skiver brød (Se opskriften på vores side "Brød bagt i Gryden" ) smelt smøret på en meget varm grilpande og gril brødet til det har fået mørke striber og er blevet sprødt.

Hvidløgsmayo
  1. den laves ved at blende de fermenterede hvidløg med mayoen til en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.

Saltbagt Selleri
  1. (se tilberedningen på vores side under opskriften " saltbagt selleri") når sellerien er bagt lader du den køle helt af og skærer den så ud i tynde skiver på ca 2-3 mm. Du kan skære dem til så de bliver rektangulere eller udstikke dem efter du har skåret det i skiver.

  2. Blåskimmel - skærer jeg i tynde skiver på ca. 3 mm og placerer det ovenpå det varme kød så det smelter

Syltelage
  1. kog alle ingredienser op og køl det ned inden det hældes over ramsløgsknopperne

Beouf Onglet (nyretaper)
  1. Tag kødet ud af køleren en times tid inden det skal steges. Jeg steger mit medium. Varm en grilpande op, krydder kødet med salt og peber og steg det på den glohede grilpande i ca 4 minutter på hver side. Lad det så trække 8-10 minutter inden det skæres ud i skiver på tværs af fibrene.

Samling af toasten
  1. Start med et stykke grillet brød og smør det med et godt lag af den mørke hvidløgsmayo. Så lægges kødet på, osten fordeles enten i små klumper eller i  skiver. Syltede ramsløg drysses over osten. Så lægges der en skive selleri på og tilsidst endnu en skive brød med et godt lag hvidløgsmayo på 

    Velbekomme!

Skriv et svar