27 august, 2017
Risotto Milanese
Posted in : Hovedret, Italien, ris on by : bubbly.dk

Risotto Milanese
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 350 gram risottoris
- 2 skalotteløg
- olivenolie
- 1 1/4 liter hønsefond det skal være opvarmet
- et par tråde safran
- 2 dl hvidvin
- 100 gram revet parmesan
- 25 gram smør
- 15 gram marv
Sådan gør du
-
Skalotteløgene hakkes fint og steges på en pande i olivenolie og marv til de bliver klare, så tilsættes risene og de steger med indtil de begynder at bliver klare. Imens tager du 1 dl af fonden i en skål for sig og tilsætter safran trådene, så farven fra safranen fordeles i fonden.
-
Hvidvinen tilsættes og koges ind i risene. Herefter tilsættes fonden med safran og løbende en dl. fond under omrøring.
-
Når risen er al dente, tages panden af varmen og smør og parmesan røres i risene. Er den for kompakt så tilsæt en smule mere fond.
Risottoen skal helst flyde ud på tallerkenen
-
Smag til med salt og peber.
Opskriftsnoter
Hvis du blot vil have en almindelig risotto, så udelader du selvfølgelig bare safran :o)