17 august, 2017
Braisseret lammeskanke
Posted in : Grøntsager, Hovedret, Kød, Lam on by : bubbly.dk
Braisseret Lammeskanke
(sponsoreret af http://www.jellingnaturkod.dk/shop/lammeskank-ca-1-562p.html ) Den her opskrift er lavet over 2 dage - har du ikke den tid så undlad saltningen i 12 timer, retten bliver også lækker på den hurtige metode.
Ingredienser
- 4 lammeskanker
- groft salt
- 1 spsk tørret enebær kan udelades
- 8 hele peberkorn
- 2 hele laurbærblade
- 1 stor fennikel skåret i skiver
- 3 store gulerødder i mundrette stykker
- 5 hele skalotteløg renset og skøret i halve
- 5 fed hvidløg
- 20 små cherrytomater på stilke
- 2-3 blade salvie
- 2 kviste rosmarin
- 3-4 blade ramsløg hakkes groft og drysses udover ved anretning
- 2 dl hvidvin
- 2 dl vand.
- 1-2 spsk smør
- salt og peber
- 1 håndfuld grofthakket ramsløgblade
Sådan gør du
-
Dagen før:
-
4 lammeskanker skylles og duppes tørre
-
Masser dem godt ind i groft salt og læg dem i en stor gryde
-
Drys udover:
-
1 spsk tørret enebær (kan udelades)
-
8 peberkorn
-
2 laurbærblade
-
læg låg på og lad det trække i 12-16 timer på køl
-
Skyl grundigt alt salt af lammeskankerne og steg dem kort af på en varm pande til de for lidt farve.
Så klargør:
-
1 stor fennikel skåret i skiver
-
3 gulerødder i mundrette stykker
-
5 skalotteløg renset og skøret i halve
-
5 fed hvidløg
-
20 cherrytomater på stilke
-
et par blade salvie
-
2 kviste rosmarin
-
3-4 blade ramsløg (hakkes groft og drysses udover ved anretning)
-
Jeg laver en bund i en stor jerngryde med halvdelen af gulerødderne og skalotteløgene samt krydderurterne.
-
Sæ lægger jeg lammeskankerne ovenpå og tilføjer så resten af gulerødderne og skalotteløgene samt hvidløg og tomaterne.
-
Så tilsætter jeg 2 dl hvidvin og 2 dl vand.
-
Låg på gryden(den skal kunne tåle at gå i ovnen) og ind i ovnen ved 140/150 grader varmluft i 2 1/2 til 3 timer.
-
Når der en time tilbage så hælder jeg ca. 1/2 liter af væden over i en skål.
-
Sigt væden over i en gryde og kog det langsomt ind (er der meget fedt ved så skal det tages fra med en ske)
-
Når lammeskankerne har været i ovnen 3 timer og saucen er kogt ind til 1/3 del så monteres saucen med 1-2 spsk smør og smages til med salt og peber.
-
Anret en tallerken (gerne en dyb af slagsen) med en grov mos (jeg kan anbefale saltbagt knoldselleri som du kan se opskriften på her: http://bubbly.dk/2017/03/saltbagt-knoldselleri/
-
Placer lammeskanken oven på og hæld grøntsagerne rundt om - hæld saucen ud over alle herlighederne
-
og drys med grofthakket ramsløgblade
Opskriftsnoter
(som et ekstra lille pift til retten så kan du med en sigte drysse en smule pulveriseret salvie ud over også) Go´fornøjelse!