18 december, 2014
Torsk med Sprødt og Blødt
Posted in : Fisk, Forret, Hovedret on by : bubbly.dk Tags: brunet smør, fisk, hollandaise, hummer, selleri, torsk
Torsk med sprødt og blødt
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 liter vand
- 50 g havsalt
- 500-600 g torsk helst ryg
- 400 G. knoldselleri
- saft fra 1/2 citron
- salt
- 75 G. smør
- 3 spsk rugbrødscroutoner
- salt
Sådan gør du
Torsken:
-
Kog vandet op med salt og lad det køle helt ned i køleskabet (kan med fordel gøres dagen i forvejen)
-
Del torsken i 4 og læg dem i det kolde saltvand i 2 timer inden de skal i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader
Tjek efter 8 minutter ved at trykke let på torsken - løsner der sig flager af kød ved et let tryk, så er den klar.
Puré:
-
Kog knoldsellerien mør i vand tilsat salt og citronsaft. Smelt imens smøret ved middelvarme indtil de begynder at blive mørkere og dufter af nødder - tag det af varmen.
-
Afdryp den kogte selleri og tilsæt det brunede smør og blend det med en stavblender til en puré.
-
Smag til med salt og peber og hold det varm.
Crutoner:
-
skær 3 skiver mørkt rugbrød i små tern og rist det på en pande med en lille smule smør - indtil de er helt sprøde
Opskriftsnoter
Luksusudgave:
1 lille hummer på ca. 600 g vand salt Bring vandet i kog i en stor gryde, tilsæt salt og smid hummeren i vandet efter du har kørt en kniv gennem hovedet på den.
Lad den koge i 8 min og afkøl den under rindende koldt vand eller i isbad.
Lige inden servering steger du hummerstykkerne ganske kort på en hed pande med smør.
Hverdags udgave:
i stedet for hummer kan du bruge enten store rejer eller krebsehaler som du kort varmer i smeltet smør på en hed pande.