7 september, 2017
Lækker Indisk creme af linser “Chana Dal”


Chana Dal (lækker creme af linser)
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
30 min
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 400 g chana dal eller som her røde split linser
- 4 spsk rapsolie
- 1 spsk. spidskommen frø
- 1 stort løg i små tern
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 tsk. garam marsala
- 1/2 tsk chili pulver
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. sennepskorn
Sådan gør du
-
Kog de røde linser i en gryde som anvist på pakken.
-
Varm olien op på en pande og tilsæt spidskommen frø og løget. Steg ved mellem varme til løget har taget farve men ikke så meget som stegte bløde løg.
-
Tilsæt så hvidløget i tynde skiver og steg ganske kort. Vigtigt ikke at stege hvidløget for hårdt for så bliver det bitter, men steg det kun lige til det tager farve i kanterne.
-
Tilsæt det til linserne sammen med garam marsala, chilipulver og salt.
-
Bland det hele sammen og tilsæt evt. lidt vand indtil du har den ønskede konsistens.