HomeHovedret Osso Buco Milanese

Osso Buco Milanese

Posted in : Hovedret, Italien on by : bubbly.dk

 

Osso Buco Milanese
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
1 t
 

Dette er en af mine klare favoritter i kategorien: klassiske italienske.

Jeg har fået serveret retten på en restaurant inde midt i Milano "Al Cantinone" og som er et ufravigeligt punkt på dagsordenen når jeg besøger byen. Må bare erkende at de italienere, de har historien med sig og kan deres kram :o) det smager sååå godt! 

Når jeg har tilberedt retten så har jeg har ventet i timevis  på at den endelig havde nået det punkt hvor kødet var helt perfekt - og de timer er ikke altid nemt at finde i en travl hverdag. 

Så da jeg var så heldig at få en trykkoger i gave til min fødselsdag, så var det oplagt at forsøge med denne her ret i trykkogeren og skrue ventetiden betragteligt ned.

Denne udgave af retten er altså "en turbo udgave" og har man tiden til det, så kan den sagtens laves i almindelig tykbundet gryde. Ingredienserne er det samme om det er "turbo-udgaven" eller den "normale"

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 skiver kalveskank med knogle og marv hvis du er ude i god tid, så få din slagter til at bestille det hjem til dig i 4 cm tykkelse, hvis ikke han vil hjælpe dig, så gå efter de tykkeste stykker i køledisken, gerne på 3-4 cm ( jeg kan også anbefale at købe hos www.jellingnaturkod.dk også når det gælder alt andet kød)
  • 2 spsk Mel
  • Olivenolie til at stege i
  • 2 store løg
  • 3 store gulerødder
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 hele laurbærblade
  • 1 stang blegselleri
  • 1 stk usprøjtet citron
  • 3 dl hvidvin gerne tør
  • 2 dåser flåede/hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg skæres i ensartede tern.
  2. Kødet gøres klar ved at skære et par snit rundt i kanten, så det ikke trækker sig sammen når det tilberedes/steges. 

    Kødet krydres godt med salt og peber, vendes i mel og brunes på en pande. Jeg gør det at jeg bruner 2 stykker af gangen og placerer dem så i den store gryde.

  3. Når alt kødet er brunet af, så tilsættes alle grøntsager, de hakkede krydderurter, citronskallen og laurbærbladene. 

    Lad det stege sammen ganske kort, imens koges panden kort af med hvidvinen, så alt stegesmagen kommer med og hældes over i gryden til det andre ting.

  4. Når vinen er reduceret til det halve (det tager ca 10-15 minutter) så tilsættes de 2 dåser tomater og tomatpure. 

    Retten smages til med salt og peber.

  5. Herfra kan det gøres på 2 måder. 

    1: Bruger du trykkoger så skal det nu have 40 minutter under tryk 

    2: bruger du i stedet en tykbundet gryde, så skal det stå og simre i minimum 2-3  timer under låg.

Opskriftsnoter

 

Når alt er færdigt, så anret "Risotto Milanese" (se opskriften her på dette link) på en tallerken, placer et stykke osse buco på toppen og tag gerne nogle af gøntsagerne og sovsen med. Top med Gremolata (opskriften findes på dette link) .

Buon appetit!

Leave a Reply