22 august, 2017
Indisk Kylling i karry
Posted in : Fjerkræ, Indisk on by : bubbly.dk
Kylling i karry
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t 10 min
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 2 spsk klaret usaltet smør
- 1 spsk rapsolie
- 2 store løg hakket fint
- 6 fed knuste hvidløg
- 1 stykke ingefær på ca 6 cm skrællet og revet
- 1 dåse tomato passata kan fås i alle supermarkeder
- 2 tsk tomat pure
- 1 tsk garam marsala
- 1 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt gurkemeje
- 2 friske grønne chilier eller 1 tsk hot chili pulver
- 1 tsk spidskommen frø
- 2 hele kanelstænger
- 4 spsk hakkede mandler
- salt til smagning
- 1100 gram kyllingelår evt. med overlår
- 3 spsk sødmælks yoghurt
Sådan gør du
-
Varm olien(og det klarede smør) op i en stor tykbundet gryde ved middel varme og når olien er varm så tilføjer du kanelstænger og spidskommen frø. Lad det simre 1 minuts tid og tilsæt så de hakkede løg og steg dem indtil de er gyldne i farven i ca. 5 minutter.
-
Imens hælder du ingefær, de hakkede grønne chilier og hakked hvidløg op i en mortar med lidt salt og morter det til en grov pasta.
-
Tilføj pastaen til gryden med løgene, efter et par minutter hælder tomato passata, tomat pure, gurkemeje, stødt spidskommen og lidt salt. Lad det koge sammen i et par minutter.
-
Pisk så yoghurten i og lad det koge op - når det bobler så tilsætter du kyllingen - låg på og lad det koge ved svag/middel varme i ca 35 minutter. Tilføj så de hakkede mandler og garam marsala og lad det koge endnu 10 minutter.
-
Du kan som ved lammeretten tage låget af gryden de sidste 10 minutter og lad sovsen koge lidt ind.
Opskriftsnoter
Inspiration: Meera Sodha