Go Back
Chana Dal (lækker creme af linser)
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 400 g chana dal eller som her røde split linser
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 spsk. spidskommen frø
  • 1 stort løg i små tern
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 tsk. garam marsala
  • 1/2 tsk chili pulver
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sennepskorn
Sådan gør du
  1. Kog de røde linser i en gryde som anvist på pakken.
  2. Varm olien op på en pande og tilsæt spidskommen frø og løget. Steg ved mellem varme til løget har taget farve men ikke så meget som stegte bløde løg. 

  3. Tilsæt så hvidløget i tynde skiver og steg ganske kort. Vigtigt ikke at stege hvidløget for hårdt for så bliver det bitter, men steg det kun lige til det tager farve i kanterne. 

  4. Tilsæt det til linserne sammen med garam marsala, chilipulver og salt. 

  5. Bland det hele sammen og tilsæt evt. lidt vand indtil du har den ønskede konsistens.