Go Back
Burger Boller De Luxe
Forb. tid
2 t 45 min
Tilb. tid
12 min
Samlet tid
2 t 57 min
 
Herrefrokost ved grillen med pulled pork burgers, fast food home made, hygge aften med ungerne, burger royal. 

Der er mange lejligheder til at spise burgers og indholdet findes i utallige variationer alt efter smag og behag og det er ofte det udenom....nemlig bollerne....der er den lille prik over det berømte i. 

Her får du opskriften - god fornøjelse!

Antal: 14 stk
Ingredienser
  • 5 dl. lunkent vand
  • 25 g gær
  • 650 g hvedemel
  • 300 g groft hvedemel det grove mel kan udelades og i stedet tilføjes 300 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 15 g salt
  • 75 g blødt smør
Sådan gør du
  1. Gær og vand blandes og mel, sukker og salt blandes i. Smøret tilsættes efter dejen har samlet sig en smule.
  2. Ælt nu dejen godt og grundigt i ca. 10 minutter til den er elastisk. Lad den hæve overdækket i 1 time.
  3. Hæld nu dejen ud på bordet og lav boller af ca. 120 g. pr stk.
  4. Fordel bollerne så der er 7 boller på hver bageplade og lad dem hæve overdækket 30 min.

  5. Pres nu bollerne med den anden bageplade ovenpå så de bliver flade og lad dem hæve yderligere 1 time.
  6. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø.
  7. Bollerne bages i ovnen i 10-12 minutter ved 220 grader og køles af på en rist.
Opskriftsnoter

Inspiration Claus Meyer