Go Back
Gâteau Marcel - Verdens absolut bedste chokoladekage
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
1 t 5 min
 
Kagen har mange navne, men en ting er sikkert, kokken Michel Michaud har opfundet en opskrift som vinder hver eneste gang. Han kalder selv kagen for Chokoladekage Michaud og da jeg første gang forsøgte mig med opskriften, så var jeg solgt.
Antal: 8
Kalorier: 391 kcal
Ingredienser
  • 280 gram mørk chokolade tip: jeg synes 60% er perfekt så den ikke bliver for bitter
  • 280 gram smør
  • 280 gram sukker
  • 9 pasteuriserede æggeblommer
  • 14 pasteuriserede æggehvider
  • smør og sukker til springformen på ca. 25 cm.
Sådan gør du
  1. Hak chokoladen og smelt den over meget svag varme sammen med smøret og halvdelen af sukkeret (140 gram). Pas på det ikke bliver for varmt. (tip: jeg smider det hele i en tykbundet gryde og tænder for trin 2 af 9, så går det ikke så hurtigt, men det bliver helt perfekt)
  2. Imens piskes æggeblommerne med 1/4 del af sukkeret (70 gram) så det bliver let og luftigt.
  3. Når chokoladen, smørret og sukkeret er smeltet hældes de piskede æggeblommer i og massen røres til den er jævn og fin.
  4. Æggehviderne piskes stive og tilsættes den sidste 1/4 del sukker (70 gram) og piskes færdig. Æggehviderne vendes forsigtigt i chokolademassen så den bliver luftig.
  5. Smør springformen med smør og drys den med sukker.
  6. Hæld så 3/4 dele af massen i formen og bag den i ca. 35 minutter ved 170 grader.
  7. Den sidste 1/3 del af massen stilles køligt (ikke køleskabet for så bliver den for stiv)
  8. Når kagen så er færdig (den puffer meget op i ovnen, for så at falde helt sammen når den køler af) så skal den køle af.
  9. Nu hældes resten af massen over kagen og pyntes evt. friske bær og som her med friske blåbær.
Opskriftsnoter

Velbekomme!