Go Back
Torsk med sprødt og blødt
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 liter vand
  • 50 g havsalt
  • 500-600 g torsk helst ryg
  • 400 G. knoldselleri
  • saft fra 1/2 citron
  • salt
  • 75 G. smør
  • 3 spsk rugbrødscroutoner
  • salt
Sådan gør du
Torsken:
  1. Kog vandet op med salt og lad det køle helt ned i køleskabet (kan med fordel gøres dagen i forvejen)
  2. Del torsken i 4 og læg dem i det kolde saltvand i 2 timer inden de skal i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader

    Tjek efter 8 minutter ved at trykke let på torsken - løsner der sig flager af kød ved et let tryk, så er den klar.

Puré:
  1. Kog knoldsellerien mør i vand tilsat salt og citronsaft. Smelt imens smøret ved middelvarme indtil de begynder at blive mørkere og dufter af nødder - tag det af varmen.
  2. Afdryp den kogte selleri og tilsæt det brunede smør og blend det med en stavblender til en puré.
  3. Smag til med salt og peber og hold det varm.
Crutoner:
  1. skær 3 skiver mørkt rugbrød i små tern og rist det på en pande med en lille smule smør - indtil de er helt sprøde
Opskriftsnoter

Luksusudgave:

1 lille hummer på ca. 600 g vand salt Bring vandet i kog i en stor gryde, tilsæt salt og smid hummeren i vandet efter du har kørt en kniv gennem hovedet på den.

Lad den koge i 8 min og afkøl den under rindende koldt vand eller i isbad.

Lige inden servering steger du hummerstykkerne ganske kort på en hed pande med smør.

Hverdags udgave:

i stedet for hummer kan du bruge enten store rejer eller krebsehaler som du kort varmer i smeltet smør på en hed pande.