Go Back
Kylling i karry
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t 10 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 spsk klaret usaltet smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 store løg hakket fint
  • 6 fed knuste hvidløg
  • 1 stykke ingefær på ca 6 cm skrællet og revet
  • 1 dåse tomato passata kan fås i alle supermarkeder
  • 2 tsk tomat pure
  • 1 tsk garam marsala
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 2 friske grønne chilier eller 1 tsk hot chili pulver
  • 1 tsk spidskommen frø
  • 2 hele kanelstænger
  • 4 spsk hakkede mandler
  • salt til smagning
  • 1100 gram kyllingelår evt. med overlår
  • 3 spsk sødmælks yoghurt
Sådan gør du
  1. Varm olien(og det klarede smør) op i en stor tykbundet gryde ved middel varme og når olien er varm så tilføjer du kanelstænger og spidskommen frø. Lad det simre 1 minuts tid og tilsæt så de hakkede løg og steg dem indtil de er gyldne i farven i ca. 5 minutter.
  2. Imens hælder du ingefær, de hakkede grønne chilier og hakked hvidløg op i en mortar med lidt salt og morter det til en grov pasta.
  3. Tilføj pastaen til gryden med løgene, efter et par minutter hælder tomato passata, tomat pure, gurkemeje, stødt spidskommen og lidt salt. Lad det koge sammen i et par minutter.
  4. Pisk så yoghurten i og lad det koge op - når det bobler så tilsætter du kyllingen - låg på og lad det koge ved svag/middel varme i ca 35 minutter. Tilføj så de hakkede mandler og garam marsala og lad det koge endnu 10 minutter.
  5. Du kan som ved lammeretten tage låget af gryden de sidste 10 minutter og lad sovsen koge lidt ind.
Opskriftsnoter

Inspiration: Meera Sodha