HomeHovedret Rødvins Sauce ( sauce bordelaise )

Rødvins Sauce ( sauce bordelaise )

Posted in : Hovedret, Sauce on by : bubbly.dk

 

Rødvins Sauce ( Sauce Bordelaise )
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 store skalotteløg
  • 1,5 dl. rødvin
  • 1,5 dl. madeira eller portvin
  • 2,5 dl kalvefond
  • 2 spsk smør
Sådan gør du
  1. Hak skalotteløgene fint og svits dem af på en pande. De skal kun svitses til de begynder at tage en smule farve.

    Tilsæt madeira eller portvin til panden og kog det ned til 1/3 del.

    Tilsæt rødvinen og kog det ned til 1/3 del.

    Tilsæt fonden og kog det ned til 1/3 del - jo mere du koger det ned  - jo kraftigere smag.

    Si saucen over i en lille gryde og tilsæt 2 spsk smør - smag til med salt og peber.

    Buon Appetit!

Opskriftsnoter

Et lille fif er at koge eksempelvis et par friske stængler timian sammen med fonden til sidst :o) det giver saucen et ekstra pift

Leave a Reply