HomeFjerkræ Kyllinge Lasagne med hytteost og spinat

Kyllinge Lasagne med hytteost og spinat

Posted in : Fjerkræ, Hovedret, Hverdagsmad on by : bubbly.dk

 

Kyllinge Lasagne med hytteost og spinat
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
1 t
 
Den her opskrift stammer helt tilbage fra start 90´erne og i kan sikkert huske der hvor jeg har fået ideen til opskriften fra. Mødre og svigermødre over hele DK samlede på opskriftskort fra diverse ugeblade for damer. Den her opskrift, eller ihvertfald ideen til det den er blevet til i dag, stammer nemlig fra et de kort og den har fulgt mig igennem 3 årtier og er blevet til en fremragende hverdagsret og som ungerne elsker.
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 10 plader Friske pasta jeg foretrækker at lave mine egne, men gode friske alternativer findes i de fleste lokale supermarkeder
  • 2 hele kyllingefilleter hakket i tern 1 cm x 1 cm
  • 2 dåser hakkede tomater gerne økologisk
  • 2 hele skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk. tørret stødt paprik
  • 1 tsk. tørret stødt chili
  • 300 gram hytteost
  • 300 gram hakket spinat må gerne være fra frost
  • 1 pose Revet mozzarella
Sådan gør du
  1. Start med at tø den hakkede spinat op i et dørslag, så vandet fjernes.
  2. Det samme gøres med hytteosten.
  3. Ovnen tændes på 180 grader
  4. Tag den hakkede kylling og svits det kort af i en gryde med olie og stil det til side i en skål.
  5. Hæld olie i gryden og steg de finthakkede skalotteløg klare sammen med et finthakket fed hvidløg (de må ikke tage farve)

  6. tilsæt så de 2 dåser hakkede tomater og kog det op, saucen tilføjes chilipulver og paprikapulver (smag til om du ønsker den stærkere) .
  7. Herefter hældes de stegte kyllingetern i saucen og den hakkede persille. Smag til med salt og peber.
  8. Spinat og hytteost hældes nu i en skål for sig og smages til med salt og peber.
  9. Så skal der smøres et ildfast fad med olie, hvor du starter med at tage 1/3 af tomatsaucen som dækkes med pastaplader (du må gerne gøre dig umage så pasta pladerne dækker det hele)
  10. Halvdelen af spinat/hytteost blandingen fordeles nu udover pastaen og drysses med revet mozzarella.
  11. Et nyt lag pastaplader lægges på og endnu engang 1/3 del af tomatsaucen fordeles udover.
  12. Processen med pastaplader og hytteost/spinat og revet ost gentages og ovenpå sidste lag pastaplader fordeles den sidste 1/3 del tomatsauce.
  13. Drys revet ost udover til sidst og stil den i den forvarmede ovn i 35 minutter.

Leave a Reply